Številni ljudje o Twitterju razmišljajo kot o neki oddaji SMS storitve, ki drugim ljudem omogoča, da vas spremljajo in drugače sodelujejo v kratkem brezosebnem pogovoru. Malokdo si Twitterja zaskrbi tako, kot bi lahko na primer imel Facebook, in smiselno je, da tega ne storijo.

Navsezadnje vas Twitter ne zahteva, da nalagate podatke in sporočila o zasebnem profilu. Vse, kar je objavljeno na Twitterju, je javno dostopno, zato so ljudje na splošno bolj previdni, kaj objavljajo. Tu pa je nekaj stvari, ki jih o svojem Twitterju morda niste vedeli o Twitterju:

Twitterjevi »strežniki samodejno beležijo podatke (» Log Data «), ustvarjene z vašo uporabo storitev. Podatki dnevnika lahko vključujejo podatke, kot so vaš IP naslov, vrsta brskalnika, operacijski sistem, referenčna spletna stran, obiskane strani, lokacija, vaš mobilni operater, ID-ji naprav in aplikacij, iskalne izraze in podatke o piškotkih. ”Twitter shranjuje in bo samo po 18 mesecih izbrišite "vse običajne identifikatorje računa, kot so vaše uporabniško ime, polni naslov IP ali e-poštni naslov." Če svoj račun na Twitterju povežete s katero koli tretjo storitev, kot je Facebook, so informacije iz tega računa zdaj nedoločno shranjene na Twitterjevi strežniki. Vendar omenja, da bodo ti podatki odstranjeni "nekaj tednov" po "prekinitvi povezave s Twitterjem in drugim računom."

Izjemno me moti povečanje tehnoloških podjetij, ki sčasoma odlagajo svoje politike zasebnosti, da jih "lažje razumemo." Rezultati, ki sem jih do zdaj videl s Facebookom in Googlom, so bolj dvoumne, manj pregledne in bolj vprašljive politike.

Ne razumite me narobe, mislim, da Twitter ni nikjer tako neetičen kot Facebook, toda zakaj morajo 18 mesecev visiti na vseh vaših osebno prepoznavnih podatkih? To se morda ne zdi težava, toda tu se začne zapletati. Pred približno štirimi meseci je Twitter videl povračilo mobilnih uporabnikov, ker ko dovoliš, da Twitter skenira vaš mobilni telefon, Twitter na svoje strežnike prenese vse vaše telefonske številke stikov, e-poštne naslove in naslove. Zdaj, ko ima Twitter te podatke, lahko nanj visijo tako dolgo, kot želijo. Upajmo, da je samo 18 mesecev, kot je navedeno v pravilniku o zasebnosti glede drugih podatkov. Če delate v kateri koli vrsti poklica, kjer je zaupnost strank pomembna ali zakonsko obvezana, je to velika težava.

slika

Če na vse to povemo, boste morali odstraniti svoj račun na Twitterju in trajati približno mesec dni.

Prijavite se v svoj Twitter račun in kliknite gumb Profil >> Nastavitve.

nastavitve računa twitter

Pomaknite se po strani računa in na dnu kliknite povezavo-

twitter izključi povezavo

Vprašali se boste, ali ste prepričani, da želite deaktivirati. A vseeno ni tako. Vse, kar je potrebno za razveljavitev tega postopka, je prijava nazaj v vaš račun. In pri tem niste obveščeni, da ste preklicali deaktivacijo. Pojavi se samo nazaj, prav tako kot dež, kot da se ni nikoli nič zgodilo. Če vaš registrirani e-poštni račun nima strogih filtrov za neželeno pošto, boste morda videli e-poštno sporočilo o ponovnem aktiviranju računa, vendar je to to.

Za izbris računa na Twitterju je potrebna deaktivacija. In račun se izbriše šele čez 30 dni brez kakršne koli uporabe. Kot že prej, bo tudi to trajalo nekaj časa, zato kliknite ta gumb in začnite zdaj.

posloviti od twitterja

V primeru, da prejšnji zaslon ni bil dovolj, da bi se prepričali, da tega ne želite storiti, vas Twitter pozove, da vnesete geslo in pritisnete še en modri potrditveni gumb.

potrdite, da twitter izključite

Ob tem bi morali vaš Twitter račun deaktivirati ... Za zdaj.

počakajte 30 dni, da se twitter izbriše

Vem, da morda na Twitterju zveni malo ostro. Toda z dobrim razlogom. 30-dnevna politika deaktivacije pred samodejnim brisanjem je malo smešna. Če se kadar koli v teh 30 dneh slučajno prijavite v svoj račun, morate postopek začeti znova. Zveni znano? Facebook ima podobno politiko, le da ima samo dvotedensko milostno obdobje, ki se mu je treba izogniti. Kaj torej daje 30-dnevni pravilnik Twitterja? Zakaj ne morem kar takoj izbrisati svojega računa!

Ker bo minilo en mesec, da se izognete prijavi. Morda boste morali poiskati vse svoje storitve in aplikacije, ki so integrirane s Twitterjem in se prepričajte, da jih prekinete z računom. Enako velja za spletne brskalnike, ki se samodejno prijavijo ob obisku Twitter.com. Vse mora iti, ali boste morda ugotovili, da ste po naključju ponovno aktivirali svoj račun.

obvestilo o ponovni aktivaciji po e-pošti